Goflow-Logo-Colour-2048x650

“Onderwijs verdient een optimale omgeving”

“Onderwijs verdient een optimale omgeving”

Bob van den Steenhoven, directeur-bestuurder van de Herenwegschool in Wassenaar start dit schooljaar met het Goflow-ventilatiesysteem. “Onderwijs is topsport. Ik vind dat je als werkgever de optimale omgeving moet creëren voor het onderwijspersoneel en natuurlijk de leerlingen.”

“Het gebouw van de Herenwegschool is monumentaal. De school voldeed bij lange na niet aan de ‘frisse scholen’-norm. Ik denk dat dit voor 80 procent van de scholen geldt”, vertelt directeur-bestuurder Bob van den Steenhoven: “We hadden een wat oudere, maar goed onderhouden, mechanische afzuiging. Toch waren de lokalen al snel te warm of muffig. Dan zetten we weer een raam open of pakten we een ventilator erbij. Maar dat is natuurlijk geen structurele oplossing.”

Van den Steenhoven vernam het idee van Goflow-oprichter Norbert Vroege en ervaarde de schone lucht zelf in het Goflow Experience Lab. “Dat was fantastisch, ik was direct enthousiast. Ik verwacht veel van de verticale ventilatie. Er zijn heel veel nationale en internationale onderzoeken die een relatie aantonen tussen ventilatie en temperatuur en hoe mensen zich voelen, de prestaties die ze leveren en het ziekteverzuim. Zoals op heel veel scholen verspreidde ook op onze school een virus zich razendsnel door het lokaal. Als er een griep heerste, merkte je dat direct bij collega’s en leerlingen. Ik verwacht dus ook echt dat het ziekteverzuim onder leerlingen en leerkrachten afneemt en dat het systeem positief bijdraagt aan de prestaties van de leerlingen.”

De schooldirecteur besluit: “Als je optimaal wilt presteren, moet je er ook voor zorgen dat de omstandigheden goed zijn. We zijn heel blij dat we deze kans hebben gekregen en compleet ontzorgd worden in het proces. Ik hoop dat vele scholen zullen volgen.”

Bericht delen

Facebook
LinkedIn