Goflow-Logo-Colour-2048x650

Samenwerking Goflow en DZB Leiden

Op de afdeling Montage wordt gewerkt aan een mooi nieuw project. Voor het bedrijf Goflow worden ventilatie-units in elkaar gezet. Deze installaties zorgen voor schone lucht in lokalen en andere grote ruimtes. In deze tijd is dat extra belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Unitleider André Wagenaar en Ignace van Anraad vertellen meer over deze nieuwe opdracht.

Als we langskomen is Ignace druk bezig om een houten frame in elkaar te zetten. Het is het begin van één van in totaal tien kisten die op elkaar worden gestapeld tot een complete ventilatie-unit. Vanaf de buitenkant ziet het eruit als een grote houten kast, maar binnenin zijn ventilatoren en afzuigsystemen verwerkt. Het bouwwerk is 2,40 meter breed en 2,80 meter hoog en wordt samen met een systeemvloer en een systeemplafond (beide met gaatjes) in een ruimte geplaatst. Schone lucht komt via de vloer naar binnen en wordt via het plafond weer afgevoerd.

Priegelwerk

“Het is leuk werk”, zegt Ignace. “Naast houtbewerking installeren we ook de motoren. Dat is priegelwerk met tandwieltjes, dat vind ik prachtig om te doen. Het leuke van dit project is dat ik van begin af aan betrokken ben. We zijn langs geweest bij Goflow en ik heb veel contact met hun ontwerper Koen. Zo maken we steeds stappen om het montagewerk beter en sneller te doen. Ik houd in een logboek bij hoe lang ik over één kist doe, zodat Goflow precies kan zien hoeveel tijd het ons kost om een complete ventilatie-unit te maken.”

‘Ik ben er serieus trots op dat ik dit mag doen’

Het streven is om met twee medewerkers twee ventilatie-units per week te leveren en de productie op termijn uit te breiden. “Goflow is nog echt een beginnend bedrijf”, vertelt unitleider André. “Samen zijn we aan het ontdekken en onderzoeken wat het beste werkt. Ignace is nu degene die deze werkplek runt. Naast het werk is het de bedoeling dat hij ook andere collega’s opleidt. Je moet dit werk een beetje zien als het in elkaar zetten van een IKEA-kast. Voor iemand die een beetje handig is en van klussen houdt, is het goed te doen.”

Leergierig

Op verzoek van Ignace komt collega Sam van der Klaauw een handje helpen. Samen werken ze verder aan het frame en stapelen ze een aantal kisten op elkaar. “Ik vind het leuk om anderen iets te leren”, zegt Ignace. “Ik ben zelf erg leergierig en wil echt vol voor deze opdracht gaan. Ik vind het ook mooi dat we er met dit werk voor zorgen dat andere mensen van schone lucht kunnen genieten. Ik heb zelf bij Goflow in een testruimte gezeten en ik merkte echt het verschil. Ik heb al regelmatig promotiefilmpjes van het product laten zien aan vrienden. Ik ben er serieus trots op dat ik dit mag doen.”

Met aandacht in media als Leidsch Dagblad, TV West en NPO Radio 2 stond Goflow al aardig in de schijnwerpers. Dat zou kunnen betekenen dat er in de toekomst meer montagewerk van deze klant naar DZB komt. André: “Er is gesproken over het leveren van zestien ventilatie-units per maand, dus vier per week. Dat zou betekenen dat we met vier medewerkers aan de slag zijn. Dan kunnen we hier mensen plaatsen die ander werk willen leren of willen doorgroeien naar een montagebaan buiten DZB.”

Op bezoek bij Goflow

Voordat eind augustus de productie op de afdeling Montage begon, bracht een groepje betrokkenen namens DZB een bezoek aan Goflow. Nehir Usta (teamleider Montage), Feiko Mulder (accountmanager Leerwerkbedrijven), Kulan Selvaratnam (werkvoorbereider) én de montagemedewerkers Ignace van Anraad en Arthur Sanders kregen uitgelegd hoe de ventilatie-units in elkaar zitten en hoe deze worden gemonteerd.

Bron: http://goflow-technology.com/wp-content/uploads/2022/09/DZB_magazine_Trots12-2021_A4_V5_LR_lossepaginas_zonderjubilea.pdf

Bericht delen

Facebook
LinkedIn